GARNALENSPIES MET PAPRIKA EN MIERIKSWORTELKAAS
20 cocktailgarnalen (125 gram)
2 eetlepels citroensap
1 theelepel paprikapoeder
1 groene paprika
1 rode paprika
1½ eetlepel olie
100 gram verse roomkaas
2 theelepels geraspte mierikswortel
zout
1 eetlepel vieux of cognac
In kommetje garnalen omscheppen met 1½ eetlepel citroensap en paprikapoeder. 15 Minuten laten staan. 4 Satéstokjes 15 minuten in koud water leggen. Paprika’s wassen, schoonmaken en in stukjes van 3 x 3 centimeter snijden.
Aan satéprikkers om en om paprikastukje en garnaal steken. (Aan elke satéprikker komen 5 garnalen, 2 groene stukjes paprika en 2 rode stukjes paprika.) Spiezen dun bestrijken met olie. Op hete barbecue spiezen in 6 minuten bruin en gaar roosteren, af en toe keren. Intussen in kommetje door elkaar roeren: roomkaas, mierikswortel, rest van citroensap, vieux (of cognac) en wat zout. Garnalenspiezen op twee borden leggen en kaassausje ernaast scheppen. Bestrooien met wat paprikapoeder. Serveren met gepofte aardappels en venkelsla.
2 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : AllerHande mei 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten