zaterdag 23 mei 2020

Oosterse pitapakketjes

OOSTERSE PITAPAKKETJES

1 eetlepel sesamzaadjes
2 eetlepels olie
1 kleine ui, fijngesneden
1 grote teen knoflook, geperst
2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
1 klein rood pepertje, fijngesneden, zaadjes verwijderd
600 gram kipfilets, in reepjes
½ komkommer, in kleine blokjes
4 schijven ananas, in kleine stukjes

2 eetlepels Chinese sojasaus
sap van 1 limoen
1 eetlepel fijngesneden koriander
6 pitabroodjes
3 eetlepels Culi-Naise (mayonaise 35% vet)
(30 gram waterkers)


Sesamzaad in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Olie verhitten. Ui, knoflook, gemberwortel, pepertje en kip 8 minuten roerbakken tot kip lichtbruin is. Komkommer en ananas toevoegen en 2 minuten mee roerbakken. Sojasaus en limoensap erdoor roeren. Kipmengsel laten afkoelen en koel bewaren. Koriander en sesamzaad erdoor scheppen. Pitabroodjes volgens gebruiksaanwijzing in oven of onder grill roosteren. Broodjes op picknickplek opensnijden en binnenkant besmeren met Culi-Naise. Broodjes vullen met kipmengsel. Eventueel garneren met wat waterkers.

6 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : picknickgerecht

bron : Tip Culinair mei 1995

Geen opmerkingen: