GEGLACEERDE PARIJSE WORTELBALLETJES
250 gram Parijse worteltjes of 250 gram winterwortel
20 gram suiker
1 eetlepel gembersiroop
50 gram boter
zout
Maak de worteltjes schoon of steek met een meloenbolletjeslepel balletjes uit de winterwortel.
Doe de wortelballetjes in een pan met een ½ liter water, de suiker, de gembersiroop, de boter en zout. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag zodra het water flink borrelt. Dek de pan half af en kook de worteltjes 20 minuten op laag vuur tot het meeste vocht is verdampt.
2 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gebied : Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 17 mei 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten