zaterdag 23 mei 2020

Geglaceerde Parijse wortelballetjes (Parijs, Île-de-France, Frankrijk)

GEGLACEERDE PARIJSE WORTELBALLETJES

250 gram Parijse worteltjes of 250 gram winterwortel
20 gram suiker
1 eetlepel gembersiroop
50 gram boter
zout


Maak de worteltjes schoon of steek met een meloenbolletjeslepel balletjes uit de winterwortel.
Doe de wortelballetjes in een pan met een ½ liter water, de suiker, de gembersiroop, de boter en zout. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag zodra het water flink borrelt. Dek de pan half af en kook de worteltjes 20 minuten op laag vuur tot het meeste vocht is verdampt.

2 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gebied : Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 17 mei 1995

Geen opmerkingen: