zaterdag 23 mei 2020

Tonijnbiefstuk met limoentapenade

TONIJNBIEFSTUK MET LIMOENTAPENADE

½ limoen
½ teentje knoflook
1 eetlepel kappertjes
8 zwarte olijven zonder pit
1 blikje ansjovisfilets met kappertjes (46 gram)
1 eetlepel rum of cognac
(versgemalen) peper
2 tonijnbiefstukken (à 100 gram)
1 eetlepel olie


Limoen halveren. Van kwart limoen schil eraf raspen, andere kwart in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen. In keukenmachine kappertjes, olijven, ansjovis (met olie en kappertjes, 2 ansjovisfilets achterhouden), knoflook en rum kort tot grove puree pureren. Limoenrasp en peper erdoor roeren (= tapenade) en tot gebruik afgedekt bewaren.
Tonijnbiefstukken met olie bestrijken en op hete barbecue in 8 minuten rondom bruin en gaar roosteren, éénmaal voorzichtig keren. Tonijn op twee borden leggen en tapenade ernaast scheppen. Garneren met plakjes limoen en opgerolde ansjovis. Serveren met geroosterd ciabatta of stokbrood en frisse gemengde sla.

2 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : AllerHande mei 1997

Geen opmerkingen: