PISCA STOBÁ (GESTOOFDE VIS)
3 aardappelen
4 rode ponen, samen 1000 gram
100 gram margarine
1 middelgrot ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
2 tomaten
3 deciliter water
2 eetlepels tomatenketchup
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
Boen de aardappelen schoon maar schil ze niet. Zet de aardappelen op met zoveel water dat ze net onder staan en kook ze in 15 à 20 minuten gaar. Giet het water af en laat de aardappelen afkoelen. Pel de aardappelen, snijd ze in partjes en zet ze even apart. Verwijder van de vissen de schubben en de kieuwen. Snijd de koppen en staarten eraf, snijd de buikwand open en haal de ingewanden eruit. Of vraag aan de vishandelaar of hij de vissen wil schoonmaken. Spoel de vissen af onder stromend koud water en bestrooi ze met zout en peper naar smaak aan de binnen- en de buitenkant. Pel de ui en de knoflook en snipper ze héél fijn. Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in kleine stukjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de vis om en om. Haal de vissen eruit en fruit hierna eerst de ui en de knoflook, daarna de paprika en de tomaten. Leg de vissen terug, breng het geheel eventueel nogmaals op smaak met zout en peper en blus het met het water. Laat alles 5 minuten zachtjes stoven en voeg dan de tomatenketchup toe en de in partjes gesneden aardappelen. Roer alles voorzichtig dooreen en laat het nogmaals 5 minuten stoven.
4 personen
gebied : Caribisch Gebied
gerechtsoort : visgerecht
bron : Traditionele Caribische gerechten / Huub Tuast & Ciska Cress
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten