CROQUETAS DE JAMÓN (HAMKROKETTEN)
olijfolie
1,3 kilogram gerookte ham, gehakt
1 middelgrote witte ui, gehakt
2 middelgrote rode paprika’s, gehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 eetlepels tomatenpuree
¼ bosje verse peterselie, gehakt
½ theelepel versgeraspte nootmuskaat
1,3 deciliter slagroom
130 gram bloem
zout
versgemalen zwarte peper
2 eieren, licht geklopt
150 gram fijn broodkruim
raapzaadolie
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak ham, ui, paprika’s en knoflook 8 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en laat deze karamelliseren. Voeg peterselie, nootmuskaat en slagroom toe, bestuif met de helft van de bloem en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel op kamertemperatuur komen.
Maal het mengsel niet te fijn in een gehaktmolen en maak er dunne staven of kleine hamburgers van.
Voor het paneren: haal de croquetas door de rest van de bloem, de eieren en het broodkruim.
Schenk een laag van 2,5 centimeter raapzaadolie in een koekenpan, verhit de olie tot de kookthermometer 190°C aangeeft en bak de croquetas goudbruin.
6 - 8 stuks
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Cuba
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Cubaanse keuken / Alex Garcia
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten