SALADE VAN MANGO, TOMAAT EN RODE UI
Deze salade is lekker als voorgerecht. De net niet rijpe mango heeft een lichtzoete smaak die zeer goed bij de tomaten past.
1 stevige, net niet rijpe mango
2 grote tomaten, in plakken gesneden
½ rode ui, in dunne ringen gesneden
½ komkommer, geschild en in plakken
2 eetlepels zonnebloemolie of plantaardige olie
1 eetlepel vers citroensap
1 teen knoflook, uit de knijper
½ theelepel chilipepersaus
zout
versgemalen zwarte peper
suiker naar smaak
gesnipperde bieslook, ter garnering
Snijd twee dikke plakken af aan beide kanten van de pit van de mango. Snijd verder in plakken. Verwijder de schil.
Schik de plakken mango, tomaat, ui en komkommer attractief op een grote dienschaal.
Meng de olie met het citroensap, de knoflook, chilipepersaus en wat zout en peper in een blender, of schud in een klein potje met en goed sluitend deksel. Voeg een snufje suiker naar smaak toe en meng weer.
Giet de dressing over de salade en garneer met de bieslook.
4 personen
gebied : Caraïbisch gebied
gerechtsoort : salade
bron : De Caribische keuken / Rosamund Grant
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten