CURRY VAN POMPOEN
De Caribische keuken komt voort uit de diversiteit van culturen die op de eilanden aanwezig zijn en waren: de oorspronkelijke Arawak- en Caribische indianen, de Afrikanen, de Indiërs en de Chinezen, maar ook de kolonisten uit Spanje, Frankrijk, Denemarken, Nederland, Groot-Brittannië en Amerika. Veel van de ingrediënten voor een curry als deze groeien tegenwoordig in dit gebied, hoewel kurkuma, gember, kruidnagels en kokosnoten alle oorspronkelijk uit Oost- en Zuidoost-Azië komen.
500 gram pompoen, in blokjes gesneden
olie
½ eetlepel kurkuma
1 groene chilipeper, van de zaadjes ontdaan en kleingesneden
1 ui, fijngehakt
5 tentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemalen gember of ½ theelepel geraspte verse gemberwortel
2 - 3 kruidnagels
2 tomaten, fijngehakt
300 milliliter kokosmelk
zout
Kook de blokjes pompoen 15 minuten in wat water tot ze zacht zijn en laat ze uitlekken.
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de kurkuma en de chilipeper 30 seconden. Doe de fijngehakte ui erbij en laat deze enkele minuten meefruiten en zacht worden. Voeg de knoflook, gember, kruidnagels en tomaten toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken op een lage warmtebron. Roer het mengsel af en toe door.
Schep de pompoen door het tomatenmengsel en laat het gerecht nog 15 minuten doorkoken.
Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel op smaak met wat zout en laat alles goed doorwarmen op een lage warmtebron.
4 - 6 personen
gebied : Cariben
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten