zaterdag 25 april 2020

Aubergines met zoete-aardappelvulling (Caribisch Gebied)

AUBERGINES MET ZOETE-AARDAPPELVULLING

250 gram zoete aardappel, geschild
½ theelepel gehakte verse tijm
75 gram blokjes oude kaas
2 eetlepels gesnipperde lente-ui
1 eetlepel gehakte rode paprika
1 eetlepel gehakte groene paprika
1 teen knoflook, uit de knijper
2 grote aubergines
2 eetlepels bloem
1 eetlepel Caribisch specerijenmengsel
olijfolie voor het bakken
2 tomaten, in plakken
zout
versgemalen zwarte peper
gehakte verse peterselie, ter garnering


Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de zoete aardappel gaar, giet de aardappel af, doe hem daarna in een kom en prak hem.
Schep er de tijm, kaas, lente-ui, rode en groene paprika, knoflook en wat zout en peper door.
Snijd elke aubergine in de lengte in vier plakken. Schep daarna de bloem in een ondiepe schaal om met het specerijenmengsel en haal er de plakken aubergine door.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak er de plakken aubergine bruin in. Laat ze uitlekken en afkoelen. Schep wat aardappelmengsel op het midden van elke plak en rol op.
Vet twee vellen aluminiumfolie in met boter en schik vier auberginerollen op elk vel. Schik er plakken tomaat op, wikkel de folie om de rollen en zet ze 20 minuten in de oven. Garneer met de peterselie en dien op.

3 - 4 personen

gebied : Caribisch Gebied
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Caribische keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een tropische keuken / Rosamund Grant

Geen opmerkingen: