zondag 5 april 2020

Granaatappel-rozenijs (Beiroet, Libanon)

GRANAATAPPEL-ROZENIJS

100 gram suiker
1 eiwit
1 liter granaatappelsap, vers of uit een pak
4 eetlepels citroensap
rozenwater
eventueel gedroogde rozenblaadjes of verse onbespoten rozenblaadjes
poedersuiker


Breng in een steelpannetje de suiker met 1 deciliter water aan de kook en kook in tot een heldere siroop. Laat afkoelen.
Klop het eiwit stijf. Meng het granaatappelsap met de suikersiroop, citroensap en rozenwater naar smaak. Dit mengsel mag best een sterke rozensmaak hebben, want zodra het ijs bevriest, zwakt de smaak af. Meng snel het eiwit erdoor.
Bereid het ijs in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing. Of doe het ijs in een plastic bakje en zet in de vriezer; roer dan de ijskristallen elk half uur goed los.
Wentel de rozenblaadjes royaal door de poedersuiker. Als het ijs de juiste consistentie heeft bereikt, bestrooi je het met de gesuikerde rozenblaadjes. Serveer direct.

1 liter

gebied : Beiroet, Libanon
gerechtsoort : nagerecht

bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali

Geen opmerkingen: