zondag 5 april 2020

Man'ouche met za'atar (Libanon)

MAN’OUCHE MET ZA’ATAR

360 gram (patent)bloem
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels zout
1 theelepel suiker
2 theelepels gedroogde gist
olijfolie
za’atar


Zeef bloem, bakmeel en zout in een kom. Voeg de suiker toe en meng goed. Los de gist op in 250 milliliter lauwwarm water en laat even rusten. Voeg de opgeloste gist en 1 eetlepel olie geleidelijk aan de bloem toe. Kneed tot een samenhangend deeg en kneed het dan nog 10 minuten op een bebloemd werkblad tot het zacht en soepel is.
Leg het deeg in een bebloemde of ingevette kom en dek af met een vochtige, schone theedoek. Laat op een warme, tochtvrije plek 1½ tot 2 uur rijzen. Kneed het deeg opnieuw op een bebloemd werkblad en vorm 6 tot 8 kleine bolletjes; laat deze nog een half uur rijzen. Verhit minstens een halfuur voor het bakken de oven zo heet mogelijk.
Druk de bolletjes met je handen plat tot een ronde dunne pizza. Besmeer ze met een mengsel van twee derde za’atar en één derde olie. Leg de manakiche (meervoud van man’ouche) op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen en bak ze onder in de oven in enkele minuten gaar. Ze worden daarna naar smaak en keuze belegd en opgerold of dubbelgevouwen gegeten; met labne, blaadjes munt, zwarte olijven, lente-ui, komkommer, tomaat en ingelegd zuur.

6 - 8 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : snack

bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali

Geen opmerkingen: