zondag 5 april 2020

Citroenaardappeltjes met koriander (Libanon)

CITROENAARDAPPELTJES MET KORIANDER

1 kilogram nieuwe aardappels
zout
zwarte of chilipeper
4 teentjes knoflook
5 - 6 eetlepels olijfolie
sap en rasp van 1½ biologische citroen
rasp van 1 biologische sinaasappel
handvol fijngesneden koriander
chilivlokken of pul biber (Turkse chili)


Verwarm de oven voor op 240°C. Kook de aardappels al dan niet geschild 10 minuten in ruim kokend water met wat zout. Snijd de aardappels in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Meng de aardappeltjes met de knoflook, wat olie en wat zout en peper. Bak ze in 30 minuten knapperig en bruin. Meng dan met het citroensap en de citroenrasp, de sinaasappelrasp, koriander en chilivlokken naar smaak. Serveer warm of koud.

4 - 6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali

Geen opmerkingen: