zondag 5 april 2020

Mhalabbia met mandarijnstroop (Beiroet, Libanon)

MHALLABIA MET MANDARIJNSTROOP

1 liter volle melk
4 eetlepels suiker
4 volle eetlepels maïzena
2 - 3 eetlepels oranjebloesemwater
eventueel 1 zakje mastiek
6 mandarijnen


Verwarm de melk met suiker (naar smaak) en roer tot de suiker is opgelost. Roer de maïzena los met een beetje koud water en voeg toe aan de melk. Breng de melk op matig vuur aan de kook, laat heel even borrelen, draai het vuur dan laag en blijf roeren tot de mhallabia dik van de houten lepel loopt. Roer het oranjebloesemwater erdoor. Stamp eventueel de mastiek fijn in een vijzel en roer door de mhallabia. Zeef de mhallabia door een fijne zeef en blijf roeren tot hij afgekoeld en lobbig is. Bewaar op een koele plek, maar niet in de koelkast, want dan wordt hij te stijf. Pers het sap van 3 mandarijnen uit en schil en snijd de rest van de mandarijnen in stukjes. Pureer het sap met de stukjes mandarijn met de staafmixer tot een gladde puree. Laat op matig vuur tot een dikke stroop inkoken. Serveer de mhallabia met de mandarijnstroop.

4 personen

gebied : Beiroet, Libanon
gerechtsoort : nagerecht

bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali

Geen opmerkingen: