GEVULDE KOOLROLLETJES
1 kleine groene kool
zout
peper
1 bos verse peterselie
1 grote ui
½ bos verse munt
3 tomaten
200 gram Surinaamse rijst
olijfolie
2 theelepels suiker
1 theelepel oploskoffie
1 aardappel
2 deciliter tomatensap
5 eetlepels granaatappelmelasse
Haal de buitenste koolbladeren los en snijd de harde nerven eruit, bewaar de koolnerven. Kook de bladeren 2 minuten in ruim kokend water met wat zout.
Snijd de peterselie, ui en munt fijn en kneed dit met de hand goed door elkaar. Snijd 2 tomaten fijn en meng met de rijst, een scheutje olie, zout, suiker en koffie. Laat in een zeef uitlekken en vang het sap op.
Snijd de aardappel en de derde tomaat in plakjes. Bekleed de bodem van een grote pan met plakjes aardappel, plakjes tomaat, de rest van de koolbladeren en de koolnerven.
Vul de gekookte koolbladeren met wat vulling, rol ze op en leg ze in de pan op de groente. Voeg wat olie, wat zout en peper, tomatensap, 1 deciliter water en granaatappelmelasse toe en laat 20 minuten op hoog vuur koken tot de saus is ingedikt en de rolletjes gaar zijn. Serveer de rolletjes met de saus en eventueel met het aardappel-koolmengsel onder uit de pan.
4 personen
gebied : Saïda (Sidon), Libanon
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten