SKORDALIA
800 gram aardappels, geschild
6 tenen knoflook
125 milliliter extra vergine olijfolie + 2 eetlepels extra
3 eetlepels witte wijnazijn
6 takjes verse tijm, blaadjes afgeplukt
1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
getoast zuurdesembrood, voor erbij
Kook de aardappels met licht gezouten water gaar in 15 minuten. Giet af en laat 5 minuten uitdampen.
Hak intussen in de kleine keukenmachine 4 tenen knoflook met de olijfolie en azijn zeer fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe voor de skordalia de aardappels in een grote kom en prak ze tot een gladde puree. Prak geleidelijk de knoflookolie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de rest van de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een kleine koekenpan de rest van de olijfolie op matig vuur. Bak hierin de plakjes knoflook met de tijm 1 - 2 minuten tot ze licht kleuren, laat niet te bruin worden. Schep over de skordalia. Bestrooi met peterselie en serveer met toast.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Delicious. maart 2018
zondag 29 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten