‘ARNABEET ME’LI (GEBAKKEN BLOEMKOOL)
Gebakken bloemkool kunt u simpelweg serveren met yoghurt of met een saus van granaatappelsiroop.
2 kleine bloemkolen of een grote, in middelgrote roosjes
zout
plantaardige olie om te frituren
Blancheer de bloemkoolroosjes in 3 minuten halfgaar, laat ze uitlekken en spreid ze uit op een schone theedoek, om op te drogen.
Verhit in een braadpan voldoende olie om de bloemkool te kunnen frituren. Bak als de olie heet is (controleer de hitte door er de onderkant van een bloemkoolroosje in te houden, als de olie eromheen borrelt is hij op temperatuur) de bloemkoolroosjes rondom goudbruin. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op een paar lagen keukenpapier. Serveer lauw of op kamertemperatuur met ofwel yoghurt erbij ofwel granaatappelsiroopdressing.
4 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Libanese keuken : De haute cuisine van het Midden-Oosten / Anissa Helou
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten