vrijdag 3 april 2020

Tarator (Libanon)

TARATOR (TAHINSAUS)

1½ deciliter tahin
sap van 1½ citroen, of naar smaak
2 deciliter water
2 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
zout naar smaak


Doe de tahin in een mengkom en roer er geleidelijk afwisselend het citroensap en water door, waarbij u voortdurend in dezelfde richting roert. De romige sesamsaus wordt eerst dikker tot hij de consistentie van puree heeft, en daarna weer dunner - proef de saus voordat u alle citroensap toevoegt, zodat u de saus net zo zuur kunt maken als u wilt. Gebruikt u minder citroensap, voeg dan meer water toe of omgekeerd. Als de tahin om te beginnen al te dik is - wat meestal het geval is als het potje bijna leeg is - of niet goed is aangelengd, roer dan met een garde om de klonten op te lossen.
Roer de gekneusde knoflook door de saus, voeg zout naar smaak toe en meng goed.

4 personen

land : Libanon
gerechtsoort : saus

bron : De Libanese keuken : De haute cuisine van het Midden-Oosten / Anissa Helou

Geen opmerkingen: