vrijdag 3 april 2020

Sille' (Libanon)

SILLE’ (SNIJBIETBLADEREN)

1 kilogram snijbietbladeren
kokend water


Snijd de stelen van de snijbietbladeren en verdeel elk blad in drie delen. Snijd het blad eerst door op het bovenste derde deel, op het punt waar de nerf dun en soepel wordt; snijd daarna de dikke nerf weg waardoor u nog twee stukken snijbietblad overhoudt.
Van de afgesneden stukken moet u rolletjes van 8 à 12 centimeter kunnen maken. Sommige bladeren zijn te klein om in drieën te delen, verdeel ze dan in tweeën, weer op de plaats waar de nerf dun wordt. Snijd bijzonder dikke stukken nerf een beetje bij zonder het blad te breken. Bewaar de steken en nerven om ze onderin mee te koken. (Van mooie stelen kunt u een salade, Snijbietstengels met tahin, maken).
Was de gesneden bladeren met koud water en leg ze met de gladde kant naar beneden in nette laagjes in een vergiet. Giet er voorzichtig kokend water overheen om ze zacht te maken.
Gebruik voor Gevulde snijbietbladeren.

4 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Libanese keuken : De haute cuisine van het Midden-Oosten / Anissa Helou

Geen opmerkingen: