vrijdag 3 april 2020

Malfoof (Libanon)

MALFOOF (KOOL)

500 gram witte-koolbladeren
4 tenen knoflook, gepeld (indien gewenst)
1 vers rood Spaans pepertje (indien gewenst)
4 ½ deciliter inmaakvloeistof


Was de koolbladeren, laat uitlekken en rol ze op, of snijd ze in middelgrote stukken - u krijgt meer kool in de pot als u de bladeren snijdt. Stop de bladeren dicht op elkaar in een gesteriliseerde literpot. Voeg als smaakmakers desgewenst gepelde teentjes knoflook en een Spaans pepertje toe.
Maak de inmaakvloeistof klaar en giet deze over de koolbladeren, zodat ze onderstaan. Sluit de pot en bewaar op een koele, donkere plaats. Gebruik pas na minstens 2, liever nog 3 weken.

1 liter

gebied : Libanon
gerechtsoort : inmaak (hartig)

bron : De Libanese keuken : De haute cuisine van het Midden-Oosten / Anissa Helou

Geen opmerkingen: