PAPPA AL POMODORO MET ROZEMARIJN
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 uien, fijngesneden
1 - 2 takjes rozemarijn
2 blikken cherrytomaatjes (400 gram)
200 gram stevig brood
extra vierge olijfolie
50 gram Pecorino romano, geraspt
Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de knoflook met de bleekselderij, de ui en de rozemarijn 4 minuten zachtjes. Voeg de cherrytomaatjes met vocht toe. Vul de lege blikken met water en schenk het water ook in de pan.
Breng de soep aan de kook. Scheur intussen het brood boven de pan in stukjes en meng door de soep. Draai het vuur laag en kook de soep 30 minuten zachtjes. Druk tijdens het koken de tomaatjes met een spatel stuk.
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Maak de soep af met een straaltje extra vierge olijfolie en serveer met de geraspte Pecorino.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidings- / kooktijd : 15 / 30 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Delicious. maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten