zondag 29 maart 2020

Nasi met witte kool en een gebakken ei

NASI MET WITTE KOOL EN EEN GEBAKKEN EI

200 gram zilvervliesrijst
3 eetlepels zonnebloemolie
2 tenen knoflook (fijngesneden)
2 theelepels sambal oelek
300 gram gesneden witte kool
300 gram prei (gesneden)
2 eetlepels ketjap manis
4 eieren
200 gram peultjes


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en voeg de knoflook en sambal toe. Doe de kool samen met de prei bij de knoflook. Roerbak 5 minuten.
Roer de gekookte rijst los met een vork en schep met de ketjap door de groenten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.
Kook ondertussen de peultjes 2 minuten. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de nasi met de eieren en peultjes. Lekker met een partje limoen en (geroosterde) gemalen kokos.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande maart 2018

Geen opmerkingen: