NASI MET WITTE KOOL EN EEN GEBAKKEN EI
200 gram zilvervliesrijst
3 eetlepels zonnebloemolie
2 tenen knoflook (fijngesneden)
2 theelepels sambal oelek
300 gram gesneden witte kool
300 gram prei (gesneden)
2 eetlepels ketjap manis
4 eieren
200 gram peultjes
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en voeg de knoflook en sambal toe. Doe de kool samen met de prei bij de knoflook. Roerbak 5 minuten.
Roer de gekookte rijst los met een vork en schep met de ketjap door de groenten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.
Kook ondertussen de peultjes 2 minuten. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de nasi met de eieren en peultjes. Lekker met een partje limoen en (geroosterde) gemalen kokos.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten