zondag 29 maart 2020

Roggebrood met oude 30+ kaas, gekaramelliseerde uien & tuinkers

ROGGEBROOD MET OUDE 30+ KAAS, GEKARAMELLISEERDE UIEN & TUINKERS

2 rode uien
1 eetlepel (olijf)olie
30 gram suiker
1 eetlepel rode wijnazijn
30 gram gezouten pecannoten
4 plakken oude 30+ kaas
8 sneetjes Fries roggebrood
½ bakje tuinkers


Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 10 minuten op laag vuur. Voeg de suiker toe en laat de uien karamelliseren. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 5 minuten op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen tot gebruik.
Hak ondertussen de pecannoten grof. Halveer de plakken kaas in de breedte en verdeel over de sneetjes roggebrood. Verdeel de gekaramelliseerde uien erover en bestrooi met de pecannoten en tuinkers.

4 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande maart 2018

Geen opmerkingen: