zondag 29 maart 2020

Gegrilde zalm met aardappelsalade

GEGRILDE ZALM MET AARDAPPELSALADE

2 zakken panklare aardappelblokjes (à 450 gram)
½ citroen
1 bekertje zure room (125 gram)
½ theelepel gedroogde munt
1 komkommer, in blokjes
2 eetlepels olie
½ zak veldsla (à 75 g)
500 gram zalmfilet, in 4 gelijke stukken
1 rode ui, gesnipperd
1 eetlepel kappertjes


In verpakking van aardappelblokjes enkele gaatjes prikken en zakken na elkaar in 4 minuten in magnetron verwarmen. Intussen citroen schoonboenen en ½ theelepel schil eraf raspen. Rest van citroen uitpersen. Saus kloppen van citroenrasp, zure room, muntblaadjes en zout en peper naar smaak. Komkommer wassen, in de lengte halveren, van zaadlijsten ontdoen en in plakjes snijden. Citroensap (1 theelepel bewaren), olie (1 theelepel bewaren) en zout en peper naar smaak mengen en door komkommer en veldsla scheppen. Grillpan verhitten. Zalmfilets zeer dun met rest van olie bestrijken. Zalm in 3 minuten per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen. Zalm met zout en peper bestrooien en met rest van citroensap besprenkelen. Gare aardappelblokjes met helft van ui, helft van kappertjes en zure roomsaus omscheppen. Komkommersalade over vier borden verdelen. Aardappelsalade ernaast scheppen en met rest van ui en kappertjes bestrooien. Zalm schuin op aardappelsalade leggen.

4 personen

voedingswaarde : 590 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: