GEROOKTE KNOFLOOK
30 gram zwarte theeblaadjes
100 gram pandanrijst
100 gram bruine basterdsuiker
2 laurierblaadjes
2 toefjes verse rozemarijn
2 dunne reepjes citroenschil
4 bolletjes knoflook
extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
Bekleed een grote wok met vier lagen aluminiumfolie, laat het 10 centimeter over de rand hangen. Doe de thee, rijst, bruine suiker, laurierblaadjes, rozemarijn en het citroenschilletje in de wok.
Snijd van de bolletjes knoflook aan de bovenkant 1 centimeter af, zodat je de teentjes ziet. Besprenkel met wat olijfolie. Verhit de wok 5 minuten op matig tot hoog vuur tot het theemengsel begint te roken. Plaats er een rekje op en leg de bolletjes knoflook erop. Leg de deksel op de wok en vouw de folie erover, zodat de rook zo veel mogelijk in de wok blijft. Draai het vuur halfhoog. Rook de knoflook 1 uur tot de teentjes zacht en bruin zijn.
Neem de bolletjes knoflook uit de wok en laat afkoelen. In een luchtdicht afsluitbare pot in de koelkast blijven de bolletjes knoflook een maand goed.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 70 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Delicious. maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten