KHLOK PHSAET MEAN (KIP MET OESTERZWAM, WATERSPINAZIE & LUFFA-KALEBAS)
400 gram luffa-kalebas
350 gram kipfilet
200 gram oesterzwammen
3 tenen knoflook
1 rode ui
3 lente-uitjes
3 eetlepels olie
250 gram waterspinazie
1 kipbouillonblokje
60 milliliter kokend water
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1 theelepel aji-no-moto (ve-tsin, optioneel)
1 eetlepel vissaus
Schil, als je een rijpe gebruikt, de luffa-kalebas; snijd hem in stukken. Snijd de kipfilet in stukjes. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Hak de knoflook fijn; snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit een wok op hoog vuur; voeg 1 eetlepel olie toe en roerbak hierin de kip tot hij rondom goudbruin is. Schep de kip uit de wok; zet apart. Veeg de wok schoon met keukenpapier. Verhit de wok op hoog vuur. Voeg de rest van de olie toe; bak hierin de knoflook, rode ui, oesterzwammen, waterspinazie en kalebas 1 minuut. Voeg de kip, het water en het bouillonblokje toe. Roer door en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg daarna de suiker, zout en aji-no-moto toe. Bestrooi vlak voor het serveren met de lente-ui.
Serveer met witte- of zilvervliesrijst.
2 - 3 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Cardamom Mountains, Cambodja
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Cambodja : Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen / Frank Alberti
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten