woensdag 23 oktober 2019

Adobo (Filippijnen)

ADOBO

1 kilogram varkensvlees (in kleine stukjes gesneden van 4 of 5 centimeter lang en 3 centimeter dik)
1 teentje knoflook
4 theelepels zout (of zout naar smaak)
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 kopjes water
½ kopje azijn


Het varkensvlees gedurende 2 uur marineren (liever nog de hele nacht). Het vlees met de marinade in een pan doen en met deksel op de pan langzaam laten gaar smoren. Het vleesnat moet inkoken zodat er maar ¼ kopje overblijft. Haal er de stukjes knoflook uit. Laat ze uitlekken en bak ze in reuzel bruin. Het varkensvlees aan deze jus toevoegen en ook bruin braden. Daarna het vleesnat erbij doen en 5 minuten laten sudderen. Warm serveren.

4 personen

gebied : Filippijnen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Mme Delfín R. García, in Internationale gerechten / mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: