SPINAZIESCHOTEL UIT BIRMA
800 gram spinazie
1 grote gepelde ui
4 eetlepels olie
1 teentje knoflook uit de knijper
½ theelepel ansjovispasta uit de tube
mespunt saffraan of koenjit
1 theelepel paprikapoeder
aardappelmeel of maïzena
aroma
zout
Was de spinazie zeer goed onder stromend water. Snijd de spinaziebladeren enkele keren overlangs door. Laat de groente in een zeef of vergiet goed uitlekken. Snij de ui in smalle ringen. Maak de olie warm en fruit daarin de ui glazig. Voeg de knoflook toe met ansjovis, saffraan, paprika en de spinazie. Roer tot de spinazie kookt. Laat de spinazie zachtjes doorkoken op een laag gedraaide warmtebron, zodat deze zacht wordt, niet al te zeer slinkt en er niet veel kooknat wordt gevormd. Is er toch veel kooknat, bind dit dan met een papje van aardappelmeel en water. Voeg aroma en zout naar smaak toe.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Myanmar
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Oosterse Keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten