woensdag 23 oktober 2019

Spinazieschotel uit Birma (Myanmar)

SPINAZIESCHOTEL UIT BIRMA

800 gram spinazie
1 grote gepelde ui
4 eetlepels olie
1 teentje knoflook uit de knijper
½ theelepel ansjovispasta uit de tube
mespunt saffraan of koenjit
1 theelepel paprikapoeder
aardappelmeel of maïzena
aroma
zout


Was de spinazie zeer goed onder stromend water. Snijd de spinaziebladeren enkele keren overlangs door. Laat de groente in een zeef of vergiet goed uitlekken. Snij de ui in smalle ringen. Maak de olie warm en fruit daarin de ui glazig. Voeg de knoflook toe met ansjovis, saffraan, paprika en de spinazie. Roer tot de spinazie kookt. Laat de spinazie zachtjes doorkoken op een laag gedraaide warmtebron, zodat deze zacht wordt, niet al te zeer slinkt en er niet veel kooknat wordt gevormd. Is er toch veel kooknat, bind dit dan met een papje van aardappelmeel en water. Voeg aroma en zout naar smaak toe.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Myanmar
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Oosterse Keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: