WATERKERSSALADE
“Dit recept komt uit de Luang Prabang in Laos, waar men een unieke varieteit waterkers kweekt (dat werd mij tenminste verteld). Hoe dan ook, het is een fantastische en heel ongewone zomersalade. Ik heb hem iets aangepast - de vissaus is weggelaten - en ik heb gewone waterkers uit de supermarkt gebruikt, en mijn geheugen… In Laos heb ik de salade met kleefrijst erbij gegeten, maar in Laos eet men nu eenmaal alles met kleefrijst! U kunt het gerecht het best vlak voor het opdienen bereiden. In elk geval mag de dressing er pas op het allerlaatst overheen, anders verslappen de waterkersblaadjes en de kruiden. Veganisten kunnen de eieren weglaten.” Gilly Wright, Londen
225 gram waterkers
2 tomaten, in vieren gesneden
12½ centimeter komkommer, in schijfjes gesneden
2 eieren
1 eetlepel verse munt, fijngehakt
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
1 eetlepel pinda’s, geroosterd onder de grill en in stukjes gehakt
2 eetlepels witte-wijnazijn
1 theelepel suiker
2 theelepels sesamolie
2 theelepels sojasaus
Kook de eieren eerst 8 - 10 minuten tot ze hard zijn. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snijd ze in vieren.
Doe ondertussen de waterkers in een kom, samen met de tomaten, de komkommer en de kruiden.
Los nu de suiker op in de witte-wijnazijn; voeg de sesamolie toe en roer dit goed om.
Leg de hardgekookte eieren rond het midden van de salade. Schep de pinda’s in het midden en schenk de dressing over de salade.
2 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
land : Laos
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wel
woensdag 23 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten