woensdag 23 oktober 2019

Sha Spai Trakuon (Siem Reap, Cambodja)

SHA SPAI TRAKUON (GEWOKTE PAKSOI & WATERSPINAZIE)

150 gram morning glory (waterspinazie, ‘pak boem’)
150 gram paksoi
7 tenen knoflook
1 eetlepel sesamolie
5 kleine chilipepers (steel verwijderd)
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel bouillonpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel palmsuiker


Snijd de waterspinazie en paksoi in vingerlange stukken. Hak vier tenen knoflook fijn; laat de resterende tenen knoflook heel. Verhit een wok op hoog vuur; voeg de olie toe en bak hierin alle knoflook en de hele chilipepers 1 minuut tot ze zachter zijn. Voeg de oestersaus, het bouillonpoeder, het zout en de suiker toe; roer door. Voeg na 1 minuut de waterspinazie en paksoi toe; roerbak de groenten tot ze slinken. Proef en breng zo nodig extra op smaak met een snufje suiker of out. Serveer met witte rijst en een vlees- of visgerecht.

2 personen

bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Siem Reap, Cambodja
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Cambodja : Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen / Frank Alberti

Geen opmerkingen: