SHA SPAI TRAKUON (GEWOKTE PAKSOI & WATERSPINAZIE)
150 gram morning glory (waterspinazie, ‘pak boem’)
150 gram paksoi
7 tenen knoflook
1 eetlepel sesamolie
5 kleine chilipepers (steel verwijderd)
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel bouillonpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel palmsuiker
Snijd de waterspinazie en paksoi in vingerlange stukken. Hak vier tenen knoflook fijn; laat de resterende tenen knoflook heel. Verhit een wok op hoog vuur; voeg de olie toe en bak hierin alle knoflook en de hele chilipepers 1 minuut tot ze zachter zijn. Voeg de oestersaus, het bouillonpoeder, het zout en de suiker toe; roer door. Voeg na 1 minuut de waterspinazie en paksoi toe; roerbak de groenten tot ze slinken. Proef en breng zo nodig extra op smaak met een snufje suiker of out. Serveer met witte rijst en een vlees- of visgerecht.
2 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Siem Reap, Cambodja
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Cambodja : Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen / Frank Alberti
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten