woensdag 23 oktober 2019

Bayam Goreng (Maleisië)

BAYAM GORENG (GEROERBAKTE SPINAZIE)

400 gram spinazie
1 eetlepel plantaardige olie
½ rode peper, in dunne plakjes gesneden
3 teentjes knoflook, gesnipperd
½ middelgrote ui, in dunne plakken gesneden
2 eetlepels lichte sojasaus


Snijd de onderkant van de spinaziestengels weg en was de blaadjes goed. Je hoeft ze niet te drogen, want het aanhangende water helpt bij het maken van de saus.
Verhit de olie op hoog vuur in een wok of koekenpan waar een deksel op kan. Bak de chili 10 seconden en doe dan de knoflook en ui erbij. Bak kort tot de knoflook en ui goudbruin zijn. Voeg de spinazie en sojasaus toe, en bedek de pan 2 minuten met een deksel, zodat de spinazie de kans krijgt gelijkmatig te slinken. Haal het deksel eraf en roer snel goed door.
Schep de spinazie in een schaal en dien meteen op.

4 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Magisch Maleisisch / Norman Musa

Geen opmerkingen: