TAJINE VAN EEND MET KERSEN EN PISTACHENOTEN
4 gekonfijte eendenbouten
5 sjalotjes
1 bosje verse koriander
200 gram rijpe kersen met stevig vruchtvlees
50 gram gedopte pistachenoten
1 eetlepel honing
zout
peper
SPECERIJEN
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder
Laat in een hete anti-aanbak koekenpan het vet van de eendenbouten smelten. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Hak de koriander fijn. Neem de pitten uit de kersen.
Strijk in een tajine de sjalotjes in een laagje uit en bestrooi dat met e specerijen. Schik er de stukken eend op en laat die met een eetlepel water 10 minuten stoven.
Strijk er weer een laagje sjalot over. Giet er een las water bij en zet het deksel op de tajine. Laat alles 30 minuten stoven op een heel laag pitje. Controleer de inhoud regelmatig en giet er meteen wat water bij als e sjalotjes dreigen aan te bakken.
Voeg de kersen, honing en verkruimelde pistachenoten toe. Schep even om. Zet het deksel weer op de tajine en laat de inhoud nog 20 minuten stoven.
Strooi er vlak voor het opdienen de fijngehakte koriander over.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 60 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tajines en pastilla’s : Lekkere gerechten uit de Noord-Afrikaanse keuken / Marie Chemorin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten