vrijdag 30 augustus 2019

Tajine met duif en amandel (Noord-Afrika)

TAJINE MET DUIF EN AMANDEL

4 eetlepels olijfolie
8 duivenborstfilets
2 zoete Spaanse uien, in smalle parten
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
4 saffraandraadjes
4 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen
12 hardgekookte kwarteleitjes, gehalveerd
peper
zout


Verhit de olijfolie in een tajineschaal en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui, het kaneelpoeder, het gemberpoeder, de saffraandraadjes, honing en rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg zo veel heet water toe dat het vlees tot de helft onderstaat. Zet het deksel op de tajine en laat het geheel 20 minuten zachtjes stoven. Strooi de amandelen erover en verdeel de gehalveerde kwarteleitjes over de tajine.

4 personen

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tajine : Heerlijke gerechten uit de Noord-Afrikaanse stoofpot / Francis van Arkel

Geen opmerkingen: