vrijdag 30 augustus 2019

Tajine met parelhoen en kurkuma (Noord-Afrika)

TAJINE MET PARELHOEN EN KURKUMA

4 eetlepels olijfolie
4 parelhoenfilets
1 rode ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel kardemompoeder
1½ eetlepel oranjebloesemwater
4 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
1 blik tomatenblokjes met sap (à 400 gram)
peper
zout


Verhit de olijfolie in een tajineschaal en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, kurkuma, het kaneelpoeder, kardemompoeder, oranjebloesemwater, de helft van de bladpeterselie, en peper en zout toe.
Schenk de tomatenblokjes met sap erover en voeg zo veel heet water toe dat het vlees tot de helft onderstaat. Zet het deksel op de tajine en laat het geheel 20 minuten zachtjes stoven.
Serveer met de resterende bladpeterselie.

4 personen

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tajine: Heerlijke gerechten uit de Noord-Afrikaanse stoofpot / Francis van Arkel

Geen opmerkingen: