vrijdag 30 augustus 2019

Tajine van kwartels met vijgen (Noord-Afrika)

TAJINE VAN KWARTELS MET VIJGEN

4 flinke kwartels
2 eetlepels olijfolie
8 verse vijgen
4 rietsuikerklontjes
3 uien
1 takje verse tijm
1 theelepel rozenwater
20 centiliter rode wijn
2 peren
zout
peper

SPECERIJEN
1 snufje kaneelpoeder voor de kwartels
kaneelpoeder voor de vijgen


Bestrooi de kwartels met wat zout en peper. Wrijf ze daarna in met olijfolie met een snufje kaneelpoeder. Bak ze 15 minuten rondom aan in een koekenpan tot ze goudgeel zijn. Maak een inkeping in de vijgen en stop een stukje rietsuiker in elke opening. Pel de uien en snipper ze. Fruit de uien in de olijfolie in de tajine op matig vuur. Voeg de vijgen toe. Bestrooi alles met verse tijm, zout en peper en kaneelpoeder. Sprenkel er het rozenwater over. Besprenkel met de rode wijn en laat het vocht in ongeveer 5 minuten verdampen. Zet het deksel op de tajine en laat dan 10 minuten stoven op laag vuur. Schik de kwartels op het bedje vijgen. Schil de peren. Snijd ze in vieren en dan in dunne plakjes. Schik de plakjes peer in een cirkel op de vijgen rond de kwartels. Zet het deksel weer op de tajine en laat alles 5 minuten doorwarmen. Bedruip alles vlak voor het opdienen met het stoofnat.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tajines en pastilla’s : Lekkere gerechten uit de Noord-Afrikaanse keuken / Marie Chemorin

Geen opmerkingen: