vrijdag 30 augustus 2019

Tajine van parelhoen met pruimen (Noord-Afrika)

TAJINE VAN PARELHOEN MET PRUIMEN

4 parelhoenbouten
2 uien
1 eetlepel olijfolie
zout
witte peper
250 gram mirabelpruimen
50 gram amandelsnippers

SPECERIJEN
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 snufje saffraan
20 saffraandraadjes voor op het eind van de kooktijd


Meng op een bord de specerijen met elkaar. Wentel de parelhoenbouten door het specerijenmengsel en laat ze dan 10 minuten rusten. Pel de uien en snipper ze. Fruit de uien in de olijfolie in de tajine op matig vuur. Schep ze regelmatig om. Schik er zodra de uien glazig zijn de bouten parelhoen op. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken parelhoen onder regelmatig omscheppen 10 minuten. Giet er een glas water bij. Zet het deksel op de tajine en laat 15 minuten stoven. Controleer de inhoud van de tajine regelmatig. meng in een kommetje 2 eetlepels heet water met de saffraandraadjes. Haal de pitten uit de pruimen en doe de pruimen bij de tajine. Giet er het saffraanwater over. Zet er het deksel op en laat 10 minuten stoven op laag vuur. Strooi er vlak voor het opdienen de amandelsnippers over.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tajines en pastilla’s : Lekkere gerechten uit de Noord-Afrikaanse keuken / Marie Chemorin

Geen opmerkingen: