vrijdag 30 augustus 2019

Couscoussalade met mosselen en tomaat (Noord-Afrika)

COUSCOUSSALADE MET MOSSELEN EN TOMAAT

Een verrassende variatie op tabouleh, de koude couscoussalade uit Noord-Afrika.

125 gram couscous
2 deciliter groentebouillon, van tablet
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
3 vleestomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes
½ literblik reuzen- of boterbonen, uitgelekt
250 gram gekookte mosselen uit de schelp
bosje basilicum, blaadjes grof gescheurd
zout
peper
1 - 2 eetlepels citroensap


Strooi de couscous in een kom. Breng de bouillon aan de kook en giet deze op de couscous. Roer de couscous goed om en laat ze 5 minuten wellen. Laat de couscous in een zeef kort uitlekken. Verhit de el olie en bak de knoflook, het paprikapoeder en de koriander 1 minuut zachtjes. Schep de couscous erbij en bak het al omscheppend op laag vuur 2 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de tomaten, boterbonen, mosselen en basilicum erdoor. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en citroensap.

2 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 min.

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair augustus 2001

Geen opmerkingen: