woensdag 3 juli 2019

Hongaarse groene kool (Hongarije)

HONGAARSE GROENE KOOL

1 groene kool
250 gram rijst
zout
peper
400 gram varkensgehakt
1 uitje
100 gram ontbijtspek
50 gram boter
1 theelepel kummelzaadjes
1 bekertje zure room
6 eetlepels room
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels geraspte kaas


Pluk de bladeren van de kool en leg ze met wat zout 10 minuten in kokend water. Laat ze daarna uitlekken. Kook de rijst net gaar. Snipper het uitje en verkruimel het gehakt. Bak gehakt en ui samen in de helft van de boter goudbruin in 5 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de plakjes spek op de bodem van een vuurvaste schaal, leg daar de koolbladeren op, strooi er kummel over en schep daarop de gehaktmassa. Dek af met gekookte rijst. Vermeng de zure room met de room, paprikapoeder en geraspte kaas en schep dit over de rijstlaag. Zet de schaal ruim een kwartier in een voorverwarmde, vrij hete oven.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Ambiance juli/augustus 1996

Geen opmerkingen: