woensdag 3 juli 2019

Entrecôte met pittige avocadosaus

ENTRECÔTE MET PITTIGE AVOCADOSAUS

½ groene Spaanse peper
1 bosuitje
1 rijpe avocado
1 eetlepel citroensap
10 gram verse koriander
2 eetlepels Yogonaise
zout
peper
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels barbecuesaus
1 entrecôte van 3 centimeter dik (300 gram)


Verwijder de zaadjes uit de peper. Snijd de peper en het bosuitje klein. Schil de avocado en pureer het vruchtvlees samen met de gesnipperde ui, de peper, het citroensap, de koriander en de Yogonaise in de keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Pers de knoflook boven de olie uit en roer de barbecuesaus erdoor.
Bestrijk de entrecote met het oliemengsel. Rooster de entrecote onder de hete grill of op de barbecue in 6 - 8 minuten bruin en van binnen rosé. Bestrijk de entrecote regelmatig met het oliemengsel. Geef de avocadosaus er apart bij. lekker met lauwwarme aardappelsalade.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 8 / 12 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Menu 13 juli 1994

Geen opmerkingen: