woensdag 3 juli 2019

Gevulde sardines uit de oven

GEVULDE SARDINES UIT DE OVEN

1 rode paprika
2 eetlepels olijfolie
4 schoongemaakte sardines (350 gram)
50 gram verse roomkaas met kruiden
2 theelepels fijngehakte verse rozemarijn
1 eetlepel citroensap
2 sneetjes oud witbrood
25 gram geraspte oude kaas


Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika heel klein. Verhit 1 eetlepel olie en smoor de paprika in 5 minuten zachtjes gaar. Snijd de sardines aan de buikkant open en snijd het visvlees aan beide kanten los van de graat zodat een opening ontstaat. Snijd de graat aan de kop- en staartzijde los (of laat de visman dit voor u doen). Spoel de buikholte van de sardines schoon. Dep ze droog met keukenpapier en besprenkel ze met citroensap. Vet een lage ovenschaal in. Roer de verse roomkaas en de rozemarijn door de paprika. Vul de sardines met dit mengsel. Verkruimel het brood. Strooi het broodkruim en de kaas over de sardines. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de sardines in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer er een gemengde groene salade bij.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Menu 13 juli 1994

Geen opmerkingen: