HAM-EMPANADAS
100 gram ham
2 eetlepels Mexicaanse salsa
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
1 blikje gekoeld pizzadeeg (Danone)
½ bekertje Bulgaarse yoghurt à 125 milliliter
1 teentje knoflook
1 eetlepel fijngehakt bieslook
zout
peper
frituurolie
Snijd de ham in kleine blokjes en meng de salsa en de koriander erdoor. Rol het deeg uit en steek er met een glas rondjes uit. Schep op elk rondje wat ham. Klap de deegrondjes dubbel en druk ze stevig dicht. Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C. Pers de knoflook boven de yoghurt uit. Roer het bieslook en zout en peper erdoor. Frituur de empanadas in 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de empanadas op twee bordjes en schep de saus ernaast.
2 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 13 juli 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten