RATATOUILLE MET KIP
1 ui
1 kleine groene paprika
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
½ kippenbouillontablet
½ blikje tomaatstukjes
½ deciliter droge witte wijn
½ eetlepel Franse tuinkruiden
2 maïskipfilets
zout
vers gemalen zwarte peper
Snijd de ui en de paprika klein. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Fruit de ui en de paprika even aan. Pers de knoflook erboven uit. Snijd de aubergine en de courgette in blokjes en bak ze 3 minuten mee. Voeg het bouillontablet, de tomaatstukjes, de wijn en de Franse kruiden toe. Smoor de groenten in een gesloten pan in 15 minuten zachtjes gaar. Snijd elke kipfilet in 3 stukken. Wrijf ze in met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de stukken kip in 7 minuten mooi bruin. Leg de stukken kip tussen de groenten en smoor de ratatouille nog 10 minuten zachtjes. Lekker met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Menu 13 juli 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten