woensdag 3 juli 2019

Gevulde ananas met mangosaus

GEVULDE ANANAS MET MANGOSAUS

1 verse ananas
2 eetlepels kirsch
2 kiwi’s
100 gram frambozen (of kleine aardbeien)
1 rijpe mango
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel poedersuiker
3 takjes munt


Ananas plat neerleggen en met scherp mes dwars door kroon in vier parten snijden. Vruchtvlees van ananas met mesje voorzichtig lossnijden van schil, tot op 1 centimeter van ananasschil. ‘Ogen’ van ananas en harde kern uit vruchtvlees snijden en ananas in stukjes snijden. Bedruppelen met kirsch (eventueel 1 à 2 uur afgedekt in koelkast bewaren).
Kiwi’s dun schillen en in plakjes snijden. Frambozen voorzichtig wassen. Ananas, frambozen en kiwi door elkaar scheppen. Mango schillen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Mango met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met citroensap en poedersuiker.
Ananasparten op vier borden leggen en ananassalade erover verdelen. Mangosaus erop scheppen. Garneren met blaadjes munt.

4 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Allerhande juli 2001

Geen opmerkingen: