woensdag 3 juli 2019

Patat (Holland, Nederland)

PATAT

2 kilogram aardappels (Super turbo of Bildtstar)
zout
olie om te frituren


Aardappels schillen en wassen. Aardappels in lengte in plakken van 1 centimeter dik snijden. Plakken in lengte in repen van 1 centimeter dik snijden.
Patat in ruim water wassen. Patat 10 minuten in bak met vers koud water leggen. Patat in vergiet laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Dienblad of bakplaat bedekken met dubbele laag keukenpapier.
In frituurpan olie verhitten tot 140°C. Patat in 3 porties 6 à 8 minuten gaar, maar niet bruin bakken, patat af en toe omschudden. Patat uitspreiden op blad en laten afkoelen.
Frituurolie verhitten tot 180°C. Patat in 3 porties in 2 à 4 minuten goudbruin bakken, af en toe omschudden. Vergiet bekleden met keukenpapier en patat op keukenpapier laten uitlekken. Patat overdoen in schaal en bestrooien met zout. Serveren met mayonaise.

4 personen

voedingswaarde : 890 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 55 / 20 minuten

gebied : Holland, Nederland
gerechtsoort : bijgerecht of snack

bron : Allerhande juli 2011

Geen opmerkingen: