woensdag 3 juli 2019

Asperges op zijn Limburgs (Limburg, Nederland)

ASPERGES OP ZIJN LIMBURGS

2 kilogram asperges
1 theelepel suiker
enkele stukjes foelie
zout
200 gram beenham
bosje peterselie
1 eetlepel nootmuskaat
6 eieren
150 gram boter


Schil de asperges tweemaal rond en snijd 2 centimeter van de onderkant. Leg de schillen en onderstukken in een pan en leg hierop een theedoek of keukenpapier. Voeg water, zout en suiker toe en breng het geheel aan de kook. Leg de asperges erop, kook vijf minuten en draai vervolgens het vuur uit. Laat ze met het deksel op de pan 20 minuten staan. Kook intussen de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes of plakken. Hak de peterselie fijn en rol de plakken ham op. Laat de boter in een pan zachtjes smelten. Schep de asperges uit het kookwater en laat ze uitlekken. Schik ze op een ovalen schaal en schik de hamrolletjes, de eieren en de peterselie eromheen. Serveer de gesmolten boter en de nootmuskaat apart.

4 personen

gebied : Limburg, Nederland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Ambiance juli/augustus 1996

Geen opmerkingen: