zondag 30 juni 2019

Kaaspannenkoek met aardbei-gembercompote

KAASPANNENKOEK MET AARDBEI-GEMBERCOMPOTE

150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
250 milliliter karnemelk
2 eieren
100 gram geraspte belegen kaas
250 gram aardbeien, grof gehakt
2 eetlepels gembersnippers
2 eetlepels boter


Klop een glad beslag van de bloem, bakpoeder, karnemelk en een snuf zout. Klop de eieren erdoorheen. Laat het beslag een paar minuten rusten en klop de geraspte kaas erdoor. Meng intussen de aardbeien met de gembersnippers en houd apart. Verhit steeds een beetje boter in een koekenpan en bak goudbruine pannenkoeken van het beslag. Bak zo 8 pannenkoekjes en houd ze warm in de oven (60°C). Serveer de pannenkoeken met een lepel aardbei-gembercompote.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Boodschappen juni 2017

Geen opmerkingen: