GEWOKTE GARNALEN MET MANGO EN PAPRIKADRESSING
400 gram wokgarnalen, ontdooid, of cocktailgarnalen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
rasp en sap van 1 citroen
1 eetlepel arachide- of olijfolie
12 bladeren ijsbergsla
1 mango, geschild en in plakjes of blokjes
1 rode paprika, in reepjes
DRESSING
200 milliliter zure room
2 eetlepels gehakte koriander + enkele blaadjes om te garneren
½ theelepel paprikapoeder
snufje cayennepeper
Meng de garnalen met de helft van de knoflook, citroenrasp, de helft van het citroensap, zout en peper. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de knoflook en het citroensap en houd apart. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de garnalen 2 minuten. Vorm een kommetje door telkens 3 slabladeren op elkaar te leggen. Verdeel daarover de mango, paprika en garnalen. Schep de dressing erop en garneer met blaadjes koriander.
4 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten