zondag 30 juni 2019

Gegrilde preien met romesco

GEGRILDE PREIEN MET ROMESCO

2 rode paprika’s
10 dunne preien
50 gram geroosterde amandelen
2 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel gerookte-paprikapoeder
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel chilivlokken
½ teen knoflook


Steek de (houtskool)barbecue aan. Leg de paprika’s op het rooster van de barbecue en gril in 15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 minuten afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom.
Leg ondertussen de hele preien op het rooster van de barbecue. Rooster ze 15 minuten tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen het vel van de paprika’s, halveer en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de amandelen, olie, azijn, paprikapoeder, gemalen komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge kom. Pureer met de staafmier tot een gladde saus (romesco). Breng eventueel op smaak met zout.
Neem de prei van de barbecue en laat iets afkoelen. Snijd de onderkant eraf, halveer in de lengte en verwijder de zwartgeblakerde bladeren. Serveer de prei samen met de romesco.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande juni 2017

Geen opmerkingen: