zondag 30 juni 2019

Pindasoep met zoete aardappel

PINDASOEP MET ZOETE AARDAPPEL

3 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 centimeter verse gember, geraspt
1 groene paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
1 theelepel cayennepeper
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1 groentebouillontablet
½ kuipje Javaanse Pinda Satésaus (à 292 gram)
200 milliliter creamy kokosmelk
2 eetlepels gezouten pinda’s
1 limoen, in partjes


Verhit de olie in een ruime (soep)pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2 - 3 minuten. Voeg de paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak 3 minuten mee. Bestrooi met de cayennepeper en voeg de tomatenblokjes toe. Bak alles nog een minuut. Los het groentebouillontablet op in 1 liter heet water en giet in de pan. Breng de soep tegen de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Roer de pindasaus er lepel voor lepel door. Roer goed zodat de saus oplost en de soep bindt. Verdeel de soep over diepe kommen en roer de kokosmelk erdoorheen. Bestrooi met de pinda’s en serveer met een partje limoen.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voor- of lunchgerecht

bron : Boodschappen juni 2016

Geen opmerkingen: