zondag 30 juni 2019

Groentegratin met kruidenboterkrieltjes

GROENTEGRATIN MET KRUIDENBOTERKRIELTJES

250 gram broccoliroosjes
250 gram bloemkoolroosjes
250 gram cherry- / kerstomaatjes
250 gram courgette, in plakken
1 ei
200 milliliter crème fraîche
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel Provençaalse kruiden
100 gram geraspte oude kaas
50 gram kruidenboter
400 gram voorgekookte krieltjes


Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes 2 minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal. Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten. Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin. Serveer de krieltjes bij de groentegratin.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen juni 2017

Geen opmerkingen: