GROENTESPIESEN MET KRUIDENOLIE
1 gele paprika
1 courgette
4 sjalotten
1 bakje verse basilicum (15 gram)
1 bakje platte peterselie (20 gram)
1 teen knoflook
75 milliliter olijfolie extra vierge
250 gram cherrytomaten
Steek de (houtskool)barbecue aan. Laat 16 houten satéprikkers 30 minuten weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue (of gebruik 4 grote metalen spiesen). Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 centimeter. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1½ centimeter. Snijd de sjalotten in 4 parten.
Haal de blaadjes van e takjes basilicum. Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Voeg de basilicumblaadjes, knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten 12 minuten op de barbecue, de courgette 10 minuten en de paprika en tomaten 5 minuten. Keer regelmatig.
Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten